IPL Laser Hårborttagning Test: Philips Lumea VS Vivre® IPL

IPL laser hårborttagning Test: Philips lumea VS Vivre® IPL. Vilken tror du är vinnaren? Läs blogginlägget nedan så blir du överraskad av resultatet!

Sommarsäsongen är i full gång, så du måste visa lite mer hud – slät hud är en dröm för många av oss, särskilt kvinnor som kämpar med mycket mörkt och “rikligt” hår. Jag tillhör också den här gruppen.

  Laser Hårborttagning

  Jag har alltid drömt om att få fort allt oönskat hår på min kropp genom hårborttagning laser. Tyvärr tillåter inte min plånbok mig att göra detta, men jag hittade ett alternativt som visade sig vara min räddning och löste mitt hårproblem.

  Jag kommer att presentera två apparater för IPL laser hårborttagning hemma som skiljer sig i pris, men har samma funktioner – jag hoppas att jag med detta kan hjälpa dig att välja.

  Vad ska man välja för IPL laser hårborttagning?

  Jag tvekade länge innan jag gjorde mitt inköp, eftersom en engångskostnad för denna typ av utrustning är en tung börda för mig. Men jag blev trött på vaxlappar, mekanisk epilator, kokade sockervax (vilket jag fick blåmärke av) och allt annat jag kunde hitta på för att försöka och testa och se om det kunde hjälpa mig att få bort mina oönskade hår.

  Jag har svart hår, ganska mörk hy, och det är det som är värst – mitt hår kan växa tillbaka redan den andra dagen efter rakning.

  Det här blir då ett problem eftersom man då måste raka sig varje dag och med mina starka, tjocka och svarta hårstrån, slutade det hela med väldigt mycket hudirritation och infektion och då blev jag ändå tvungen att ta på mig byxorna i alla fall.

  Som om det inte räckte, var konsekvensen av att ta bort hår med ett rakblad eller en epilator inåtväxta hårstrån.

  Introduktionen blev för lång, vi kommer att gå igenom allt nu… håll ut 🙂

  Philips Lumea IPL laser hårborttagning SC1995

  Laser Hårborttagning

  Enhet anpassad för säker och effektiv laser hårborttagning hemma

  Philips Lumea använder den innovativa Intense Pulsed Light (IPL) -tekniken baserad på tekniken som används i professionella skönhetssalonger. De har anpassat denna teknik så att den kan användas säkert och effektivt hemma. Philips har arbetat nära hudläkare för att utveckla ett banbrytande IPL paket. ”I över 10 år har vi genomfört omfattande konsumentundersökningar med över 2000 volontärer.” Philips Lumea riktar mjuka ljuspulser till hårrötterna. Som ett resultat faller håret naturligt ut och dess tillväxt hämmas. Upprepad behandling säkerställer att huden förblir slät varje dag.

  Effektiv utan ansträngning

  Phillips kliniska studier har visat betydande håravfall under fyra behandlingar varannan vecka för att hålla huden jämn. För att bibehålla dessa resultat är det tillräckligt att upprepa behandlingarna efter behov. Tiden mellan behandlingarna kan variera beroende på din individuella hårväxt. 

  För användning på kroppen

  Philips Lumea laser hårborttagning fungerar effektivt på naturligt mörkt blont, brunt och svart hår. Liksom andra ljusbehandlingar är Philips Lumea INTE effektiv på röda, ljusblond, vita/gråa hårfärger. Denna IPL är inte heller lämplig för hårborttagning av mörk hud.

  Phillips Lumea IPL laser hårborttagning kan användas på områdena under halsen: ben, armhålor, bikiniområde, armar och mage. Enhetens stora laser möjliggör snabba behandlingar på större delar av kroppen, t.ex. benen.

  Skonsam behandling mot huden.

  Philips Lumea är en komplett lösning som du kan använda direkt ur lådan. Det är värt att nämna att produkten inte kräver inte utbyte av lampor.

  Fem justerbara nivåinställningar

  Philips Lumea laser hårborttagning har fem justerbara ljusintensitetsinställningar för att säkerställa att behandlingen är mild och skonsamt mot alla kroppar men ändå effektiv epilering. Korrekt utförda IPL-behandlingar med Philips Lumea är säkra och skonsamma – de kan också användas på känslig hud och kroppsdelar.

  Tekniska specifikationer

  Näteffekt: 230-240 V 50/60 Hz
  Typ av epilering: IPL hårborttagning
  Lampans livslängd: 250 000 ljuspulser
  Färg: vit
  Tilläggsfunktioner: Automatiska pulser, inbyggt UV-filter
  Förpackningsmått: 19 x 26, 60 x 12 cm
  Vikt med förpackning: 1 kg

  Användningsområden: armar, ben, mage, bikini områden, armhåla.

  Min åsikt om Philips Lumea IPL laser hårborttagning
  För två år sedan efter lång tid tänkande, bestämde jag mig för att testa Philips och investerade i SC1995-modellen. 

  Lådan innehåller instruktioner på flera språk, inklusive engelska, en strömkabel, en trasa för att torka av glaset (efter att ha använt IPL lasern på orakat hår kommer det finnas rester på lampan som måste torkas av med denna trasa; om du rakar dig noggrant med en rakhyvel innan användning slipper du det här momentet) och Philips Lumea IPL laser som är vårt huvudsyfte för granskning. 

  När det gäller laser hårborttagnings behandlingen var jag tvungen att vänta länge på att se något resultat, för mig tog det cirka 4 månader tills håret var borta nästan helt. Jag såg dock minskning av håråterväxt redan efter cirka 4-5 veckor.

  Philips Lumea IPL slutade fungera

  Sen hände det tråkiga att min Philips Lumea laser hårborttagning slutade fungera helt en dag efter användning. Nu vet jag inte om just min IPL hade någon barnsjukdom eller vad det var som hände men i slutet av ett av mina behandlingstillfällen gav Phillips IPL ifrån sig en konstig puls och det gjorde väldigt ont och efter det så fungerade det inte längre.

  Eftersom enheten inte täcktes av garantin, var den enda lösningen enligt tillverkaren att köpa en ny och eftersom jag inte hade råd att lägga ut över 3 000 kr igen så fick jag gå tillbaka bitter till mitt gamla rakblad.

   En dag råkade googla och såg en lovande motsvarighet till Philips Lumea till mycket lägre pris och blev helt lycklig!

  Vivre® IPL för permanent laser hårborttagning

  Laser Hårborttagning

  Det stora ljusfönstret på 3,9 cm² möjliggör epilering av vilken plats som helst på huden. Jämfört med traditionella metoder för hårborttagning ger det högre effektivitet och snabbare hårborttagning.

  • Vivre® IPL för laser hårborttagning är utrustad med en hudsensor: när LED-lampan på enheten blinkar betyder det att IPL-lampan kommer att släppas när du trycker på knappen.
  • Säker att använda, inga biverkningar

  Rekommenderad användningsfrekvens:

  • Första 4 veckorna: två gånger i veckan,
  • Nästa 4 veckor: en gång i veckan.
  • När mängden hår börjar minska eller växer långsammare, använd Vivre® IPL en gång i månaden för att bibehålla effekten.

  Min åsikt Vivre® IPL för laser hårborttagning

  Användarrecensionerna på nätet var väldigt positiva om Vivre® IPL för laser hårborttagning och många användare rekommenderade köp och jag var inte så svårpåverkad med tanke på att min Philips Lumea som jag skrev ovan om hade slutat fungera och jag var i behov av en ersättare . 

  Vivre IPL kommer snyggt förpackad och en magnetlåda är en mycket bra idé. Den har två pulshuvud som följer med – en gul och röd. En röd som används för hudjämning och som hjälper till och tar bort rynkor och en gul som används för hårborttagning.

  Överraskad av min nya upptäckt!

  Nyligen, upptäckte jag att den röda lampan som följer med Vivre IPL har ljusstrålar som eliminerar trasiga blodkärl. Hittills har jag gjort fyra serier och jag måste erkänna att kinderna i ansiktet inte är så inflammerade och röda som förr efter mina behandlingar.

  Om jag ska vara ärlig så tror jag inte riktigt att jag kommer att göra något åt ​​mina röda kärl i ansiktet, men om jag lyckas ändå att mjuka upp min hud blir det min bästa hushållsapparat någonsin. 

  Den röda lampan fungerar också på streckmärken, förstorade porer och missfärgning av huden!

  Vivre IPL bruksanvisning

  Vivre IPL för laser hårborttagning följer även med bruksanvisning på svenska och engelska, nätsladd, 3 typer av kontakter för uttag (beroende på land) och – det som förvånade mig mycket positivt – skyddsglasögon mot laserljus. Philips är inte utrustad med dem nämligen, och jag fick ont i ögonen av att titta på ljuset när jag använde min tidigare Phillips IPL. Jag fick antingen blunda då eller använda vanliga solglasögon.

  Vivre IPL är lätt att använda – anslut bara, sätt in strömkabeln och sätt på den på kroppen och börja tryck. Jag har använt den i 9 veckor en gång i veckan och jämfört med Philips är den mycket bättre!

  Håret växer tillbaka långsammare efter cirka 2 veckor. Det finns också större fläckar där håret inte växer ut igen alls, vilket jag blev positivt överraskad av. Effekterna syns nästan omedelbart. Ett annat plus är att ”pistolens” spets inte värms upp som i Phillips Lumea, så det gör inte ont vid epilering. 

  Jag har upptäckt ytterligare en funktion i Vivre IPL för laser hårborttagning och det är att hålla ner startknappen i cirka 5 sekunder genererar en ljusstråle automatiskt utan att behöva klicka varje gång – jag måste erkänna att detta är en stor bekvämlighet och förbättring!

  Nackdelar

  När det gäller nackdelarna är det i båda fallen en tidskrävande procedur, så du måste ta tid på dig för att utföra det noggrant. 

  Tabellen nedan sammanfattar: Philips Lumea vs Vivre laser hårborttagning:

   PHILIPS LUMEAVIVRE IPL
  Pris2990 kr1990 kr
  TillgänglighetFinns i butiker och onlineEndast online
  Enkel att användaVäldigt lättVäldigt lätt
  Antal puls250 0000300 000
  Synliga effekterEfter cirka 4-5 veckorEfter ca 2 veckor
  UtrustningGrundläggandeExtra huvud för hudbehandling, Skyddsglasögon, 3 typer av kontakter för uttaget
  Irritation efter användningIngaInga
  AnvändarmanualPå flertal språkEngelska, svenska

  Som du kan se så går så fungerar Vivre IPL laser hårborttagning mycket bättre i jämförelse mot Philips Lumea, men jag rekommenderar ändå båda IPL lasrarna, de hjälpte mig mycket i kampen mot hårborttagning.

  Jag kommer att fortsätta använda Vivre IPL regelbundet, kanske kan jag bli av med håret så att det inte växer tillbaka – det skulle vara underbart. 

  “Bästa IPL på marknaden just nu”

  Vivre® IPL kan helt enkelt beskrivas som det mest innovativa, kostnadseffektiva och praktiska laserhårborttagning systemet hemma.

   Följ oss på instagram

   Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.