Philips Lumea IPL – Fungerar det? Vi provar och jämför

Philips Lumea IPL är en serie IPL från Philips som består av Lumea Essential som är deras enklaste modell. Mellanklass modellen heter Lumea Advanced och den mest avancerade modellen heter Lumea Prestige.

  Vi har valt att ta en titt på Philips Lumea Prestige IPL som är då som sagt deras bästa IPL och dyraste.

  Fungerar Philips Lumea IPL?

  Jag googlade det här fraset mycket innan jag köpte min Philips IPL och jag kunde inte riktigt få ett rakt svar. Så jag bestämde mig för att gå vidare, köpa en och skriva en Philips Lumea recension själv.

  Det har tagit mig över ett år att skriva detta. Inte för att jag är lat … eller för att jag satt hemma och var förundrad över mina silkeslen mjuka ben. Det beror på att min recension var rätt negativt i början och jag har velat ge Philips Lumea lite mer tid innan jag kom till en slutsats.

  Philips Lumea IPL- det korta svaret

  Om du är otålig och vill ha nötskalversionen av huruvida Philips Lumea IPL fungerar;är mitt bästa “summera” svar: ja, men inte så bra som du förmodligen hoppas eller förväntar dig.

  Jag vet, det är inte det mest användbara svaret. Men om du fortsätter att läsa mitt detaljerade recensionen nedan så kommer du att förstå anledningen.

  För mig och många andra som har provat Philips Lumea IPL, är detta en av de typiska produkterna som har en lista med fördelar och nackdelar.

  Huruvida det är värt att köpa eller ej är det beroende av dina specifika behov så låt oss gräva lite i detta och försöka reda ut det hela.

  Hela satsen. IPL, batteriet och huvuden för olika kroppsdelar.

  Ska du verkligen köpa Philips Lumea IPL? Mitt svar lutar till ett ja eftersom det har minskat mitt kroppshår avsevärt och under ett år har det betalats för sig själv jämfört med vaxning. Det finns ett gäng andra fördelar också.

  Men kommer det att lämna min kropp helt hårfritt? Det svaret är nej. Dock kommer ingen hemmahårborttagnings IPL att göra det. Och allt reklammaterial som säger något annat berättar stora, feta håriga lögner.

  Nu till recensionen. Jag kommer inte att gå in på vad IPL hårborttagning är för något eller det faktum att det bara kan användas av människor med vissa hudtoner och hårfärg. Jag antar att du redan vet det.

  Philips Lumea IPL i detalj

  Varning: Jag blir personlig. Jag har använt min Philips Lumea IPL på benen, underarmarna och bikiniområdet. Med hänvisning till det senare; och min resultat över hårborttagningen av det intima området kan göra en del konservativa läsare lite obekväma. Jag ber om ursäkt och hoppas att du kan skumläsa de bitarna som får dig att vrida dig.

  På toppen laserintensitet. Det verkar föreslå en 4-5 för mitt mörkbruna hår.

  Varför jag ville prova IPL hemma

  För att jag är jävligt hårig. Där sa jag det.

  Visst, jag är brittisk men jag har mörkt hår och det blir mörkare ju längre söder du går, om du förstår vad jag menar.

  Jag reser också. Mycket. Ibland i månader i taget. Och vanligtvis till platser som är heta, heta, heta. Så jag tenderar inte att bära på mycket kläder när jag reser. Inte i 30-40 graders värme. Nej, icke!

  Lägg till det faktum att jag ofta åker till utvecklingsländer. eller länder där jag inte talar språket och du kan börja förstå varför det är en utmaning att få tag i ett vanligt vax.

  Inte övertygad?

  Här är några av mina värsta erfarenheter av vaxning och hårborttagning utomlands:

  • Tittade på en dam som vaxade mina ben och hon satte tillbaka det använda heta vaxet i potten efter att hon drog det från mina ben i Bolivia.
   Jag hade öppna sår i av myggbet då. Efter den här upplevelsen har jag har haft år av orostankar där av att jag kanske hade en smittsam sjukdom varje gång jag hade någon form av förkylning eller influensasymptom.
  • Blev vaxad med remsor i Indien. Det hade varit coolt om det inte användes slitna remsor.
  • Jag var i samma rum där en vän håll på och vaxa sin rumpa. Vaxet drogs från hennes rumpan med ark A4-papper. (Kambodja).

  Vad sägs om professionell IPL laserbehandling?

  Jag sitter förmodligen i samma båt som resten av er – jag skulle inte ha någon problem att gå till en professionell IPL laserbehandling. Om någon annan skulle betala för det.

  Jag undersökte priset för professionell laserhårborttagning innan jag köpte min Philips Lumea och det var en enorm kostnadsskillnad. IPL laserkostnaden per område är cirka 5 000 kr. Det skulle bli cirka 15 000 – 20 000 kr för att behandla mina ben, bikinilinjen och underarmar.

  Det är värt att notera att det professionella IPL priset är för ett begränsat antal behandlingar (8 tillfällen). Vilket innebär att eventuella extra behandlingar till en extra kostnad är troligt. Och viktigast av allt, de lovar fortfarande inte att göra dig helt hårfritt. I själva verket kan jag bara förvänta mig högst 90% hårborttagning efter genomfört behandling.

  Jämfört med en Philips Lumea för cirka 4 000 kr, som inte heller lovar fullständigt hårborttagning… så kan man i alla fall använda det i ca 3 år innan laserpulserna tar slut. Därför var det en självklarhet att välja Philips Lumea i stället för laserbehandling på klinik.

  Att välja den bästa IPL laserhårborttagningen för hemma

  Det är förmodligen rättvist att säga att Philips Lumea är marknadsledare på IPL hårborttagning för hemma bruk. Naturligtvis gjorde jag min forskning och övervägde även att köpa den billigare Braun-produkten, eftersom det var ett annat märke jag hade hört talas om. Men det var bara lite billigare och Philips Lumea recensionerna tenderade att föreslå att det fungerade bättre.

  Jag är också en fan av Philips-produkter mer generellt. Har mina nyanslampor överallt i mitt hus (‘Alexa, stäng av sovrumslampan … för jag är för lat för att komma ur sängen’) och jag använder Philips USB-laddande tandborste när jag reser. Jag har alltid tyckt att Philips-produkter levererar bättre jämfört med billigare alternativ jag har provat.

  Vad sägs om de mycket billigare IPL-maskinerna?

  Philips Lumea gjorde mig inte så permanent hårfri som jag hoppades på trots att den anses vara  ”den bästa IPL-maskinen för användning hemma”. Om Philips inte kan göra att allt går bort, skulle jag satsa på att en maskin till halva priset som inte kommer att göra jobbet bättre?

  Dina förväntningar på IPL laser

  Så vad är poängen med att betala 3 000, 5 000 kr för en Philips Lumea om det inte kommer att göra dig hårfri?

  Det var min största tanke när jag försökte bestämma mig för i fall jag skulle köpa en Philips Lumea eller inte. Men här är saken, till och med genom att du lägger 30 000 kr för en professionell laserbehandling ute på klinik, kommer det inte att ta bort allt hår permanent.

  Så det är viktigt att ställa om dina förväntningar. Att göra IPL handlar inte om att bli 100% hårfri. Det handlar om att minska din hårtjocklek och tillväxt till en mer hållbar nivå. Jag har en bra, lång lista med positiva delar med IPL som kommer – fokusera på dem. Och jämför även IPL med ditt nuvarande hårborttagningssystem. Jag kan nästan garantera att det kommer att bli bättre, enkelt och billigare på lång sikt.

  Min Philips Lumea IPL-upplevelse

  Kvaliteten på Philips Lumea

  När man har tagit ut Philips Lumea IPL ur lådan så får man en känsla av hög kvalitet – smidig, ergonomisk utseende och, bäst av allt, en snygg påse för att sätta allt i och hålla de olika fästhuvudena säkra.

  Jag brukarpacka väldigt lätt så att det totalt sett är Philips Lumea IPL för stort och tungt för mig att ta med på mina resor, vilket innebär att jag fortfarande måste planera mina IPL-sessioner så att jag kan vara hemma, men för de flesta människor kommer det inte att vara ett problem.

  Philips Lumea-instruktioner

  Instruktionsmanualen är hemsk. Jag tror faktiskt att min bilmanual är både kortare och lättare att förstå med färre säkerhetsvarningar.

  Tack och lov finns det en gratis app som är mycket mer användarvänlig.

  Ut ur lådan tog det mig under 5 minuter att bli klar och redo att använda Philips Lumea IPL.

  Tanken är att du ska ge jämna och konsekvent ljuspulser under den inledande fasen och sedan gå in i ett underhållsprogram.

  Den inledande fasen tar cirka 4-5 sessioner varannan vecka. Så ungefär 8-10 veckor förutsatt att du är flitig, vilket jag var – för jag ville att de hårstrånen skulle försvinna.

  Vetenskapen bakom den inledande fasen är att varje follikel har två hårstrån och de växer i olika takt. Jag visste detta från år av vaxning.

  IPL-underhållsfasen

  Du ska då ge dig själv en ”top-up blast”  varje 4-8 vecka för att hålla hårstrån borta.

  Var det lätt att använda Philips Lumea?

  Maskinen i sig skulle jag ge en 9/10 på användarvänlighet.

  Slå på det och välj det högra huvudet (var och en motsvarar en kroppsdel ​​med praktiska bilder).

  Gå till “inspektör” -läge och håll maskinens huvud över din kroppsdel ​​så att den kan välja en inställning som är rätt för din hud- och hårfärg i det området.

  Tryck på knappen och rikta ljuspulsen mot området. Du kan göra detta genom att trycka på avtryckaren för att starta, sedan flytta till nästa område och trycka igen. För större områden som ben kan du hålla fingret på avtryckaren och bara flytta huvudet över benen.

  När du är klar byter du huvudet till nästa kroppsdel, gör inspektionen för att få rätt intensitet och köra igen.

  Tips:

  Du behöver inte en vit penna för att markera områdena – den blockerar lasern (jag nämner detta eftersom det finns massor av artiklar om det på nätet).

  Är Philips Lumea IPL smärtsamt?

  Svar – både ja och nej. På min underarm kände jag nollsmärta. På mina ben kändes det väldigt lite. Jag tyckte inte att det var så illa … på mina ben. Men herre Gud vad det gjorde ont där nere. Måste även tillägga att Vivre IPL gjorde inte alls ont någonstans på kroppen.

  Nu kanske jag gör detta mot alla förnuftiga råd, men jag försökte uppnå en brasiliansk bikinivaxeffekt så jag använde IPL överallt (men absolut inte på de inre områden som man kan få vax in i. Men definitivt på min labia eller läppar om vi är mindre formella).

  Smärtnivån runt låren och övre framsidan av mina intimdelar är inte så illa men när jag börjar spåra längre under intensifierades smärtan dramatiskt. Eller åtminstone kan jag likna smärtan med att bli knäppt av ett elastiskt band, men den typen av band som är så bred som en bil och som har knäppts från cirka en mil bort.

  Ett ord om förberedelse innan användning. Du måste ta bort allt hår från det område du tänker behandla innan du gör det. Om du inte gör det, är det inte bara mindre effektivt, du kommer att lukta mycket bränt hår hår.
  (Vill du verkligen att dina grannar ska lukta något brinnande och ringa brandmännen medan du bär en bakåt g-sträng och pekar en pistolliknande maskin mot dig själv?

  Jag använder en billig bikini trimmer innan jag använder Philips Lumea. För mina ben och underarmar använder jag en vanlig gammal engångshyvel.

  Hur lång tid tar IPL?

  Philips Lumea var väldigt var enkelt att lära sig att använda och efter några sessioner skulle det ta mig:

  • 5 minuter för att göra båda armhålorna.
  • Under 5 minuter för att göra mitt bikiniområde
  • Under 10 minuter för varje underben.

  Så definitivt under 30 minuter att göra de områdena inklusive att ställa in och lägga bort IPL.

  “Bästa IPL på marknaden just nu”

  Vivre® IPL kan helt enkelt beskrivas som det mest innovativa, kostnadseffektiva och praktiska laserhårborttagning systemet hemma.

   Fungerar Philips Lumea?

   Och vi är nu helt tillbaka till sammanfattningen i början.

   Fungerar Philips Lumea?

   Svar: ja och nej.

   Om jag hade skrivit den här recensionen efter den inledande behandlingen, skulle det ha fyllts med kommentarer “slöseri med tid, slöseri med pengar”. Jag blev nämligen verkligen besviken då. Min hårutväxt var det samma efter användningen under första omgången.

   Jag visste att det var för sent att skicka tillbaka Philips Lumea IPL-maskinen så jag bestämde mig för att ge den en fullständig chans. Och det var när jag började se resultat.

   Jag vet inte om jag skadar mig själv genom att använda Philips Lumea (förhoppningsvis inte och ingenting har hänt med min hud under det år jag har gjort detta) men jag tror att några “inledande behandlingsomgångar” krävs för att verkligen ha en märkbar påverkan på ditt hår.

   Det finns hela, stora områden på mina ben som nu är helt hårfria. Synd att det inte kan ta bort mina vener också.

   Jag föreställer mig att resultaten kommer att variera från person till person och kroppsområde till kroppsområde, men efter tre inledande behandlingar med pauser emellan (vissa orsakade av brist på motivation, vissa på grund av resor), nådde mitt hår en punkt där det var märkbart fläckigt.

   Efter de inledande behandlingarna har mina armhårstrån blivit så få så att mina vänner verkligen säger att de inte kan se något alls, även om jag är paranoid och kan peka ut något osynlig. Och när jag fick få mig att vaxa benen professionellt inför ett bröllop, skämtade den vaxande damen om mina ben: “det finns ju inget att vaxa”.

   Det finns fortfarande några små delar där hårstrån fortfarande växer men det tar några veckor innan de märks tillräckligt för mig att göra någonting med dem.

   Sammantaget var det ett ganska betydande resultat.

   Måste man fortsätta med IPL även efter att man har blivit hårfri?

   Mina underarmar är i princip hårfria. Jag tog det här fotot nyligen och minns verkligen inte förra gången jag rakade mig. Jag skulle säga för veckor sedan.

   Låt oss vara ärliga, vi har alla en miljon andra saker att göra förutom hårborttagning. Vilket är en av anledningarna till att vi vill använda IPL i första taget. Men här är saken – både med IPL hemma och professionell IPL, så krävs det underhåll.

   Månader gick och jag var 100% säker att jag har blivit av med allt hår permanent men märkte efter några månader att mina hårstrån sakta men säkert började komma tillbaka. Jag rakade, och vaxade de hårstrån som växte tillbaka men särskilt på vintern kunde jag inte få mig att stå i kylan och använda min Philips Lumea. Och hårstrån kom tillbaka. Inte riktigt lika stark som de varit tidigare men tillräckligt för att jag skulle bestämma att det är dags att göra en ny inledande fas – jag hde nämligen hoppat över den underhållningen som hade krävts för att inga hår skulle komma tillbaka.

   Jag var lite frustrerad över mig själv. Om jag hade orkat och använt Philips Lumea IPL bara 30 minuter en gång i månaden, är jag säker på att jag kunde ha hållit saker mer under kontroll. Som det var nu var jag inte tillbaka till där jag en gång började med IPL. Jag hade åtminstone minskat hårstrån så nu hade jag mycket mindre att arbeta med, men jag var tvungen att göra de första 8-10 veckorna igen.

   Det är lätt att se detta som en nackdel – det vanliga underhållet – men samtidigt är det ett stort plus att maskinen redan är där och betalat och redo att använda. Jag skulle ha varit mycket rasande om jag hoppade över underhållet på en 30 000 kr behandling och började se håren växa igen med kraft.

   Är Philips Lumea-appen något bra?

   Till skillnad mot bruksanvisningen är appen helt ok. Det används också för att påminna dig om din nästa IPL-session för att hålla dig på rätt spår. Problemet uppstod när jag hoppade över en session och jag kunde inte se hur jag skulle ändra datumet (och därför ändra ytterligare datum).

   Nu i efterhand har jag kommit på att du bara går in och slår på ‘starta behandling’ och det loggar det nya datumet för dig. Så enkelt, va?

   Jag tycker att appen är lite frustrerande – den är användbar första gången eftersom den berättar vad du kan förvänta dig, vad du ska göra och ger dig några uppmuntrande ord för din behandlingsresa.

   Men när du gör din tredje behandling vill du inte behöva trycka igenom 6 skärmar för varje kroppsdel ​​bara för att spela in det. Om du är tillräckligt organiserad använder du bara kalendern efter de första sessionerna.

   Philips Lumea för- och nackdelar

   Fördelar med Philips Lumea

   • Det tunnar och faktiskt tar bort massor av hårstrån, vilken rakning definitivt inte gör och det tar för långt tid att göra med vaxning.
   • Jag kan gå veckor, till och med månader utan att tänka på mina benhår.
   • Det är betydligt billigare än professionell IPL laserbehandling hos klinik.
   • Det går snabbare att använda IPL än att gå till laserklink eller vaxa ute på salong.
   • Det är snabbare och därför mindre smärtsamt än vaxning. ’
   • Du får ingen svullnad eller utslag efter vaxning. (förutsatt att rakningen inte utlöser det åt dig)
   • Jag har definitivt fått tillbaka pengarna jämfört mot kostnaden det skulle innebära att vaxa ute hos salong.

   Nackdelar med Philips Lumea

   • Det är inte smärtfritt
   • Det är inte 100% effektivt
   • Det kräver uthållighet – i månader och till och med år
   • Du måste ta bort håret innan du använder det.
   • Det är mindre effektivt på bikiniområdet jämfört med benen eller underarmarna (eller åtminstone var det för mig)
   • Passar det verkligen till de mer intima delarna av bikiniområdet?
   • Benfästet passar inte bra för ben.
   • Du kommer aldrig att känna dig så smidig efteråt jämfört med att ha vaxat.
   • Det finns vissa områden man måste undvika – ärr, mullvad, åderbråck

   Så det är här var min Philips Lumea-recension.

   Kommentar: Philips Lumea IPL fungerar helt ok men tänk på att en stor del av det du betalar gör du för att märket heter Phillips och välkänd.
   Virekommenderar starkt att du testar VIVRE® IPL riskfritt i 90 dagar och jämför det själv mot Philips Lumea.

   Vi är så säkra på att du kommer att välja Vivre IPL efter att du har testat det! VIVRE® IPL kostar nämligen hälften så mycket men du får samtidigt det senaste IPL teknologin och mer avancerade funktioner som innebär;mer effektivt och enklare IPL hårborttagning för dig.

   Jämförelse: Philips Lumea Prestige VS Vivre IPL Pro

   Funktioner

   Antal puls

   Sladdlös

   Livslängd

   Hudfärgsensor

   Inbyggd kylsystem

   Pekskärm

   Extra huvudfäste

   CE-märkt

   Material

   Effekt

   Philips Lumea Prestige

   Antal puls 250 000

   Sladdlös Nej

   Livslängd 8 år +

   Hudfärgsensor: ✔️

   Kylsystem: ✖️

   Pekskärm: ✖️

   Antal huvudfäste: 3 st

   CE märkt: ✔️

   Hård plast

   36 W

   5 995 kr (6 995 kr)

   Handla
   Vivre® IPL Pro

   Antal puls 400 000

   Sladdlös Ja

   Livslängd 12 år +

   Hudfärgsensor: ✔️

   Kylsystem: ✔️

   Pekskärm: ✔️

   Antal huvudfäste: 3 st

   CE märkt: ✔️

   Silikonmaterial

   48 W

   2 995 kr (5 995 kr)

   Handla

   Följ oss på instagram

   Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.