Är Pearl wax verligen smärtfritt? Vi har testat!

Jag har börjat att se hårda vaxbönor s.k. Pearl wax på Instagram med alla dessa påståenden om hur smärtfritt dessa är, så jag lät mitt benhår växa ut i en månad för att se om Pearl wax verkligen fungerade.

  Jag bad min fantastiska kollega Joanna göra en video om när jag testade Pearl wax för första gången, och som ni kan se på mitt ansikte, upplevde jag inte att det var 100% smärtfritt. Men det var inte så illa heller, så fortsätt läs så får du veta hur det hela gick!

  “Bästa metod för permanent hårborttagning!”
  ‘En produkt som verkligen ger dig bättre resultat. Ta bort de där oönskade hårstråna med laser på bara några behandlingar hemma i lugn och ro.

   Mina superhåriga ben!

   Mina ben blir inte så superhåriga så jag växte ut det i en månad så att jag kunde få en bra bit att jobba med.

   pearl wax

   För att bli av med håret på mina ben har jag alltid bara rakat dem. När jag var yngre försökte jag Nair, men jag hatade lukten och lovade att aldrig göra det igen. Sedan dess har jag inte vaxat benen men jag har vaxat mina bikinilinjer i flera år nu. Det gör väldigt ont men smärtan går ändå att hantera. Jag var inte säker på vad jag kunde förvänta mig av denna Pearl wax metod, men jag tvivlade stark på att det skulle vara smärtfritt.

   Så hur fungerar dessa Pearl wax?

   Du häller några av dessa i en vaxkruka och värmer upp dem tills de smälter. Du behöver se till att konsistensen ska bli som honung, inte för vattnig. Till vänster finns en bild av vaxbönorna innan de smälts, och till höger ser de ut efter att de har värmts upp.

   pearlwax

   När det väl smälte kände jag lite på fingret för att se till att det inte var för varmt.

   För att applicera vaxet använde jag dessa “applikatorpinnar”, som i grunden bara är några snygga glasspinnar. Instruktionerna säger att applicera vaxet i samma riktning som ditt hår växer och låt det sitta tills det är torrt.

   perl-wax

   Applicera Pearl wax jämnt

   Jag märkte att det är svårt att applicera ett fint, jämnt vaxlager. Inte säker på om det är ett formelproblem eller ett samordningsproblem.

   Ändå kunde jag få vaxet på ganska lätt och kändes inte för het. För att säkerställa att den inte är för varmt rekommenderar jag att du låter vaxet smälta på hög värme och sedan vrider ner värmen till medium en minut eller så innan du applicerar den.

   “Bästa metod för permanent hårborttagning!”
   ‘En produkt som verkligen ger dig bättre resultat. Ta bort de där oönskade hårstråna med laser på bara några behandlingar hemma i lugn och ro.

    Konsistensen blev lite stel för mig efter att jag satt den på medium ett tag, men jag vände bara på den igen i några sekunder och allt blev bra.

    När det väl har torkats ska du dra vaxet mot hårets riktning. Eftersom vaxet inte ligger i ett superjämnt lager måste jag sakta dra lite från ändarna först för att få en bra flik.

    Men när jag väl fick en bra flik kunde jag ta tag i den och snabbt riva av resten. Det gjorde inte ont och var en miljon gånger mindre smärtsamt än ett bikinivax. Du kan se mina små hårstrån fästa vid remsan om du ser från nära håll!

    pwel-wax

    FYI: Att dra efter en flik gör förmodligen mest ont eftersom när du drar sakta så dras hårstrån ut en efter en.

    Här är mitt ben med över 20 vaxremsor och cirka 45 minuter senare. Det gjorde definitivt en skillnad, men det tog alldeles för lång tid.

    Vax

    Få bort de små bitarna…

    För att få bort de små bitarna av Pearl wax, exfolierar du bara i duschen efter att du har vaxat så faller de direkt.

    Här är vaxremsorna för bara ett ben, och det här är inte ens alla. Hela processen var lite lång för mig och utdelningen var inte något exceptionellt.

    Wax

    Dessutom så försvann inte alls ens allt mitt benhår. Jag gick över några områden två och tre gånger, och det var fortfarande små hårstrån kvar.

    pearl wax

    (Låt oss alla låtsas att vi inte ser hur jag behöver en ny manikyr.)

    Jag vaxade mitt vänstra ben och rakade min höger för att jämföra. Det rakade benet kändes faktiskt mjukare och jag kunde få bort allt hår på mindre än fem minuter.

    Pärlvax

    För mig är rakning lättare och det är nog vad jag kommer att hålla fast vid eftersom jag inte ser någon större fördel med att vaxa benen. Fördelen är kanske att håret blir finare och långsammare över tiden, som med ett bikinivax? Om så är nu fallet och det är en fördel som någon tycks vara värt det, rekommenderar jag att de får benen professionellt vaxade eftersom det förmodligen skulle bli mycket lättare och mycket snabbare.

    Alternativ till vaxning?

    Alternativet är att använda IPL laser för permanent hårborttagning så att du kan bli av med håret för gott.

    “Bästa metod för permanent hårborttagning!”
    ‘En produkt som verkligen ger dig bättre resultat. Ta bort de där oönskade hårstråna med laser på bara några behandlingar hemma i lugn och ro.

     Sammantaget tror jag inte att jag vill börja använda Pearl wax i min skönhetsrutinen eftersom det tar för lång tid och inte alls effektivt.

     Om du är som jag och allt som krävs att du tillför dig så lite smärta på dig själv som möjligt, är att vaxa ditt eget kroppshår kanske inte är något för dig.

     Men om du är den tuffa typen och har en anständig smärtolerans, kanske du vill prova det. Nyckeln är definitivt att låta det RIP!

     Första gången jag testade det, skalade jag av hela remsan, lite efter lite, istället för att riva den. Den inledande dragningen för att få en flik gjorde så ont att jag trodde att det skulle göra det värre än att riva det. Men faktiskt är det tvärtom. Kasta dig inte av de första sekunderna när det känns som att någon pekar på benet med små nålar. Du kommer knappt att känna något av det när du rippat.

     Pearl wax är värd det om…

     • Du vill lägga ner mycket tid för att ta hand om dina ben.
     • Eller hatar absolut rakning.
     • Du vill inte spendera pengar på rakhyvlar varje vecka. (Det finns mycket Pearl wax i påsen, så det kommer nog att hålla för evigt!)
     • Vill inte investera i en IPL laser för permanent hårborttagning

     Pearl wax är inte värd det om…

     • Du har en väldigt låg smärtolerans.
     • Eller har inte en timme eller mer att spendera på dina ben.
     • Du vill ha helt släta ben utan spår av hår.

     Sammantaget skulle jag säga att Pearl wax mestadels lever upp till sina smärtfria påståenden, men den tid det tar det att göra det hela, så detta är inte värt för mig.

     “Bästa metod för permanent hårborttagning!”
     ‘En produkt som verkligen ger dig bättre resultat. Ta bort de där oönskade hårstråna med laser på bara några behandlingar hemma i lugn och ro.